Europoslanci za ĽS - HZDS začnú pôsobiť mimo frakcií ako nezávislí

03.06.2004 Celý región

Poslanci Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) budú na začiatku svojho prípadného zvolenia do Európskeho parlamentu (EP) pôsobiť mimo...
Poslanci Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) budú na začiatku svojho prípadného zvolenia do Európskeho parlamentu (EP) pôsobiť mimo straníckych frakcií ako nezávislí. Uviedol to na tlačovej konferencii v Prešove 1. júna líder na kandidátnej listine tejto politickej strany do volieb europoslancov Sergej Kozlík.

Naznačil, že v prvej fáze to môže mať aj výhody. \"Neskôr sa pripojíme k niektorej frakcii, \" povedal. Informoval tiež o tom, že ĽS - HZDS dostala pozvanie od iniciátorov novorodiacej sa frakcie stredu Romana Prodiho. Kozlík povedal, že napr. v úsilí o zamedzenie zníženia objemu eurofonodov a teda zabráneniu znižovania rozdielov medzi regiónmi budú hľadať partnerov v poslancoch z ekonomicky slabších regiónov v už starých členských krajinách Európskej únie.
Kozlík povedal, že ambíciou ĽS - HZDS je získať v eurovoľbách tri poslanecké kreslá. Každé navyše by bolo obrovským víťazstvom. Spolieha sa na osvedčenú disciplinovanosť elektorátu strany. Varoval však, že historicky prvé voľby do EP na území Slovenska sú veľkou neznámou - \"pre agentúry, prognostikov, politické strany\". Predpokladá preto, že účasť okolo \"necelých tridsiatich percent\" bude odrazom reality týchto dní na Slovensku. Pochybuje však, žeby prekročila hranicu 50 percent.

(jj)
 

Vyberte región